Kanstul

Zig Kanstul anses vara ett tillverkningsgeni i brassbranchen. Han har tidigare arbetet som fabrikschef på bland annat Conn och Benge där han tog fram modeller som blivit klassiker.

För 25 år sedan öppnade han sin egen fabrik i Los Angeles och började tillsammans med ett handplockat team tillverkning under eget namn.

Kanstul tillverkar de flesta brassinstrument och har även en hel del intressanta munstycksserier.

"Kanstul har precis den rätta feelingen, med den projektion och kontroll som jag länge sökt efter. Denhar en otrolig stadga utan att på något sätt kännas tung eller svårspelad och detta gör att den passar in i alla möjliga sammanhang."

Magnus Wiklund, musiker som spelat med bl.a. Stockholm Jazz Orchestra, Bob Hund Miss Li, Angie Stone samt TV programm som Idol och Let's Dance.

"Efter många års sökande efter en bastrombon som har ett ärligt trombon sound i hela registret, svarar även med två ventiler och inte väger för mycket kom jag av en ren slump att prova Kanstul 1662 och blev förälskad. Kärleken håller i sig, den är perfekt för mig. Trots stämningen på draget är den dessutom lätt att hålla i, det långa klockstycket hjälper mig att spela med det soundet jag strävar efter."

Svenne Larsson, legendarisk trombonist från Stockholm som även spelar på en Trombon 1555 och en Tuba från Kanstul

Hemsida: http://www.kanstul.com/

12 36 72
Detta är ett verktyg för att trimma soundet i...
450 kr
Förvandlar ditt vanliga munstycke till ett he...
250 kr
Dessa munstycken är kopior på de munstycken M...
895 kr
Art nr. KAN126