PlayNick

Nick Küchmeier från Österike har sedan han startade sitt företag, PlayNick, haft målet att tillverka klarinett- och saxmunstycken som både är lättspeladade och ger maximal klangfärg. Mottagandet från musiker var positivt och företaget växte succesivt.

Det stora steget framåt för PlayNick kom i samband med lanserandet av munstyckserien PlayEasy 2008. Nick såg hur andelen musiker som spelade på de syntetiska rörblanden från Légere blev fler och fler. Alla tidigare munstycken på marknaden var anpassade för traditionella trärör. Légère fungerar naturligtvis utmärkt på dessa munstycken, men genom gedigen forskning (bland annat med hjälp av KTH i Stockholm) utvecklade Nick munstycken som genom sin design ger ett ännu bättre resultat med dessa syntetrör.

Vi på Windcorp hörde talas om dessa PlayEasy genom musiker som lyckats beställa munstycken direkt från Österrike och var mycket nöjda. Därmed ökade antalet förfrågningar från andra kunder om vi kunde ta upp dem i vårt sortiment. Genom vår nära samarbete med Légère blev vi introducerade till Nick och nu kan vi erbjuda dem i vårt sorment.

Hemsida: www.playnick.com

12 36 72
Speciallt designad för Légèrerör
( 1895 kr)
1195 kr
Art nr. NICK112
Speciellt anpassat för Légèrerör
( 2800 kr)
2800 kr
Art nr. NICK120
Om du föredrar att spela med rör från Légère ...
( 1895 kr)
1195 kr
Art nr. NICK101