Blåsmusikens dag 2020

Blåsmusikens dag är en plattform för att synliggöra och höja statusen för blåsmusik i hela Sverige. Förra året var första gången och det blev en riktig succé med 245 orkestrar som medverkade från hela Sverige.

Förra året medverkade 245 orkestrar från 68 kommuner på Blåsmusikens dag. Alla Sveriges regioner var representerade och orkestrar spred musikglädje från Ystad i söder till Pajala i norr. I år går evenemanget av stapeln lördag 9:e maj. Se gärna till att din orkester medverkar! Spelar du inte aktivt i någon orkester så besök gärna några av spelningarna nära dig!

Genomslaget för första upplagan av det nationella projektet Blåsmusikens dag var stort och förhoppningen är att 2020 års blåsfestdag når ännu fler, både att medverkande antalet blåsare växer och att en ännu större publik nås. Ytterligare en förhoppning är att politiker och beslutsfattare får upp ögonen för utmaningen med återväxten på blåsinstrument så att förståelsen ökar för betydelsen av satsningar i hela undervisningskedjan, från nybörjarna i Kulturskolan och hela vägen till högskolenivå. Det är också av största vikt att kunskap om hur avgörande det är med en fungerande orkesterverksamhet, genom hela utbildningen, sprids. Det unika med Blåsmusikens dag är att musikutövare på alla nivåer tillsammans visar att blåsmusiken lever och att engagemanget och viljan till utveckling är stor.

Anmäl er och hitta mer info om Blåsmusikens dag 2020 i länken här...

Dela gärna din orkesters spelningar i vår Evenemangskalender. Då får fler reda på era spelningar!

Film om Blåsmusikens dag 2019: