Yanagisawa inför ransonering av saxofoner

 

Den japanska saxofontillverkaren Yanagisawa med anor från slutet av 1800-talet började serietillverkning av saxar redan 1954. Idag är märket synonymt med okladerligt konsekvent kvalitet av handbyggda instrument.

I början av 2014 introducerade man WO-series - en helt ny serie altsaxmodeller. Då hade det gått över 10 sedan man senast introducerat en ny modell (böjd sopransax SC-991 & SC-992). Marknadens reagerade mycket positivt på denna nya modell, så pass att de redan långa leveranstidern blev ohållbart långa.

Eftersom Yanagisawas filosofi är kvalitet före kvantitet var man tvungen att hitta ett annat sätt att hantera situationen. Från 2015 inför man en slags ransonering för varje land baserad på önskemål och tidigare försäljningshistorik. För vår del har vi fått beviljat 85 instrument under nästa år. Då ska det även räcka till den Danska och Norska marknaden.

Om du är sugen på en Yanagisawa kan vi därför inte garantera att alla modeller finns i lager. Det kan vara god idé att förboka modeller i god tid.


Läs mer om Yanagisawa på www.yanagisawa.co.jp

Bookmark and Share