Produkter   » MUNSTYCKEN » Munstycken Träblås » Klarinett » Bb- & A-Klarinett » Munstycke Chedeville Klarinett Elite

Munstycke Chedeville Klarinett Elite

Chedeville
Munstycke Chedeville Klarinett Elite

Chedeville Elite

Lansering i mars 2019. Förbeställ gärna om du vill vara först i kön

 

Legendariska munstycke Chedeville från "the golden age of French mouthpiece making" har återuppstått. Gammal kunskap i kombination med ny forskning och tillverkningsmetod har nu lett fram till en ny standard för klarinettmunstycken.

Ett munstycke med varm och vacker klarinett ton med utmärkt kontroll och intonation. Den speciella mediumlånga Chedeville-facingen ger en varm och kraftfull ton med en lättkontrollerad spelkänsla.

BAKGRUND

Charles Chedevill grundade sitt företag i Paris 1920 och den tidigaste kända annonsen för förtagets munstycken är från 1924. Munstyckena tillverkades av en speciella stavar av en premiumblandning av hårdgummi som gjorde munstyckets karraktär unik. Än idag söker många musiker dessa gamla munstycken i gott skick. Chedeville försåg flera företag, bland annat Buffet Crampon med munstycken i början av seklet.

Henri Chedevill som var en kusin till Charles hade emigrerat till USA kring 1900 där han bland annat hade arbetat för Selmer. Senare öppnade han en butik i Philadephia där han såld Charles munstycken under namnet "Henri Chedeville". När han dog 1933 tog sonen över företaget. Tyvärr upphörde företaget sin verksamhet i samband med Andra Världskriget. Under 70-talet tog Glotin över rättigheterna till namnet.

På senare år fick Dr. L. Omar Henderson upp intresset för dessa munstycken. Förutom att spela klarinett arbetade han inom kemisk forsking. Tillverkningsprocessen för hårdgummi före Andra Världskriget skiljer sig mot dagens metoder, vilket resulterar i helt olika egenskaper. Henderson analyserade Chedevillemustyckena och lyckades återskapa den unika gummiblandningen och flera av Chedevilles speciella tillvkerningsmetoder. Dr. Hederson hade inget intresse av att driva företaget och sökte därför efter någon lämplig person att slutföra arbetet. Våren 2018 fick han till en överenskommelse med Jody Espina (Jody Jazz).

TILLVERKNINGEN 

Nu tillverkas alla Chedevillemunstycken från början till slut i Jodys fabrik i Savannah, Gerogia med hjälp av toppmoderna CNC-maskiner i kombination med skickliga hantverkare. Många gamla Chedevillemunstycken skannades av med avancerad utrustning för att garantera att varje munstycke utgår från en korrekt Chedevillmall. Flera hundra prototyper senare och med många timmar av testspelande av experter har lett fram till munstycken som förtjänas att heta Chedeville.

Modell Öppning
Elite Clarinet F1     105/100-dels mm
Elite Clarinet F2 110/100-dels mm
Elite Clarinet F3 115/100-dels mm   
Elite Clareint F4 120/100-dels mm 
Bookmark and Share
Artnr: Benämning: Pris: Antal:
CHED101 Munstycke Chedeville Klarinett Elite F2 4500 kr/st
CHED102 Munstycke Chedeville Klarinett Elite F3 4500 kr/st
CHED103 Munstycke Chedeville Klarinett Elite F4 4500 kr/st

Tillbaka