Produkter   » MUNSTYCKEN » Munstycken Träblås » Flöjt » Flöjt » Miyazawa MX

Miyazawa MX

Miyazawa
Miyazawa MX

Den nya munstycksserien MX innebär ett helt nytt sound för den japanska flöjttillverkaren. MX kommer helt förändra din uppfattning om hur Miyazawa låter och känns!

Masashi Miyazawa som grundade firman för över 45 år sedan har i många år haft en idé om en helt ny typ av munstycke. Efter flera års experimenterande och testande kommer äntligen hans dröm bli verklighet. På musikmässan i Frankfurt visades MX-munstycken upp för första gången.

MX-munstyckena är i sitt grundutförande tillverkade i Britanniasilver (.958 Ag) med en riser i 99% rent silver.

Det första som slår en är den mörkare, djupare klangfärgen. Miyazawa har ofta tidigare förknippats med en briljant och klar klangfärg. Ofta kan mörkare klangfärg innebära en dovare och mer tungspelad känsla, men med MX är det tvärt om. Responsen är otroligt direkt, vilket Miyazawas mätning och jämförelser med olika märken och modeller av munstycken visar.

En annan slående egenskap är att klangen samtidigt är öppen och rik. Vad är då skillnaden på de olika MX-modellerna?

MX-1
Ren och varm klang med ett kompakt och solitt sound i hela flöjtens register.

MX-2
Lätt och bekväm spelkänsla med stora variationsmöjligheter av klangfärger.

 

MX-serien ligger prismässigt något högre än MZ-serien. Som vanligt kan du välja vilken munstycksmodell du vill om du vill köpa en Miayazawaflöjt. Våra flöjtpriser är angivna med MZ-munstycken. Vill du hellre ha ett MX-munstycke lägger du bara till mellanskillnaden.

Bookmark and Share
Artnr: Benämning: Pris: Antal:
MIY156 Munstycke Miyazawa MX-1 12600 kr/st
MIY157 Munstycke Miyazawa MX-2 12600 kr/st

Tillbaka