Produkter   » MUNSTYCKEN » Munstycken Träblås » Klarinett » Bb- & A-Klarinett » Munstycke PlayNick Klarinett

Munstycke PlayNick Klarinett

PlayNick
Munstycke PlayNick Klarinett

PlayNick

Om du föredrar att spela med rör från Légère är detta ett munstycke du måste prova.


Här är några av orkestrarna där man redan spelar på PlayNicks munstycken:

The Vienna Philharmonics The Berlin Philharmonics The Tonhalle Orchestra Zyrich
The Orchestre de Paris The Metroplilitan Opera The New York Philharmonics

 

Nick Küchmeier från Österike har sedan han startade sitt företag, PlayNick, haft målet att tillverka klarinett- och saxmunstycken som både är lättspeladade och ger maximal klangfärg. Mottagandet från musiker var positivt och företaget växte succesivt.

Det stora steget framåt för PlayNick kom i samband med lanserandet av PlayEasy-serien 2008. Nick såg hur andelen musiker som spelade på de syntetiska rörblanden från Légere blev fler och fler. Alla tidigare munstycken på marknaden var anpassade för traditionella trärör. Légère fungerar naturligtvis utmärkt på dessa munstycken, men genom gedigen forskning (bland annat med hjälp av KTH i Stockholm) utvecklade Nick munstycken som genom sin design ger ett ännu bättre resultat med dessa syntetrör.

Vi på Windcorp hörde talas om dessa nya PlayEasy-munstycken genom musiker som lyckats beställa munstycken direkt från Österrike och var mycket nöjda. Därmed ökade antalet förfrågningar från andra kunder om vi kunde ta upp dem i vårt sortiment. Genom vår nära samarbete med Légère blev vi introducerade till Nick och nu kan vi erbjuda dem i vårt sorment.

PlayEasy för klarinett finns i tre varianter:

B1: Den minsta öppningen som ger en lätt respons med något större motstånd. Många orkestermusiker har redan funnit sin favorit i denna modell.

B2: Något större öppning och mediumlång bana. B2 har blivit storsäljaren bland solister med sin intensiva sound karraktär.

B3: Största öppning, men med en relativt lång bana. Ger stor ton och erbjuder flexibilitet. För dig som söker ett munstycke som är "free blowing".

 

Bookmark and ShareArtnr: Benämning: Pris: Antal:
NICK101 Munstycke PlayNick Klarinett PlayEasy B1 1895 kr
SuperSale 1195 kr/st

Tillbaka