INSTÄLLT: Ale Möller möter Göteborg Wind Orchestra

  • Typ av evenemang: Konsert
  • Tid: 19:00
  • Datum: 2020-03-19
  • Plats: Kronhuset, Göteborg

Ale Möller är musikanten med hela världens musik i hjärtat och som med musikalisk djärvhet och glödande passion bygger ett musiklandskap grundat på musiktraditioner från jordens alla hörn. Hans musik och uttryck är medryckande och rör sig i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik, improvisation och konstmusik.

Kombinationen med Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra är en upplevelse för både publik och medverkande. Få kan som Ale Möller skapa riktig spelglädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant, en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med allt han gör.

Hälften av denna konsert innehåller nyskriven musik som är särskilt komponerad till Göteborg Wind Orchestra. Detta har bland annat möjliggjorts tack vare bidrag från Statens Kulturråd och deras stöd som kallas samverkan med komponister. Det blir alltså ett uruppförande som har växt fram ur Ale Möllers kärlek till musiken med över 30 års erfarenhet av gränsöverskridande samarbeten och influenser samt en fortsatt nyfikenhet och spelglädje.

Ale Möller, kompositör samt trakterar alla möjliga (och omöjliga) instrument
Johan Graden, keyboard
Bård Ericson, kontrabas
Olle Linder, trumset och slagverk
Göteborg Wind Orchestra

Extern länk INSTÄLLT: Ale Möller möter Göteborg Wind Orchestra