Förmedling - Så funkar det

För oss är äldre och välanvända instrument något vackert och något vi kan relatera till. Mycket av den musik vi lyssnar på har spelats in med de instrument som nu blivit gamla. Vi har under många år sålt mängder av rariteter till våra kunder. De flesta av dessa instrumenten är instrument som vi säljer åt kunder via vår förmedlingstjänst.

TURORDNING – SÅ HÄR GÅR DET TILL

1. Du skickar eller lämnar in instrumentet till oss på Windcorp.
2. Vi kommer överens om ett lämpligt försäljningspris.
3. Vi kollar om instrumentet har några reparationsbehov och bokar i så fall in en tid i verkstaden. 
4. Vi upprättar ett kontrakt. 
5. Instrumentet lämnas kvar hos Windcorp så att andra kunder har möjlighet att provspela.
6. Instrumentet läggs upp på vår begagnatlista på hemsidan. 
7. När instrumentet är sålt och vi har fått betalt betalas det överenskomna beloppet in på ditt konto.

VILKA KRAV VI STÄLLER PÅ FÖRMEDLINGSUPPDRAG
Vi ställer samma höga krav på förmedlingsuppdragen som våra egna begagnade instrument. Det innebär att de ska vara rengjorda, väljusterade av god kvalité. För oss är det viktigt att alla instrument i butiken kan tilltala kunder och att ett köp hos oss ska kännas tryggt och riskfritt.

EVENTUELLA REPARATIONSBEHOV
Om exempelvis en flöjt behöver renoveras eller justeras innan vi kan sälja den bekostas det av säljaren. Vi bokar in en tid i verkstan och utför de åtgärder vi har kommit överens om. När reparationen är utförd kommer verkstaden att fakturera arbetet.

VAD VI INTE SÄLJER SOM FÖRMEDLINGSUPPDRAG Först och främst är det enbart blåsinstrument vi tar oss an - inga andra instrument och inga tillbehör. Det ska vara instrument av välkänt fabrikat. Udda märken och modeller som inte håller måttet tackar vi nej till. Exempel på märken vi gärna säljer: Jupiter, Yamaha, Selmer, Yanagisawa, Keilwerth, Buffet Crampon, Leblanc, Miyazawa, Muramatsu, Sankyo, Pearl, Bach, Holton, Martin, King, Conn, Schilke, Benge, Besson, B&S med flera. Exempel på instrument vi inte säljer: Instrumentmärken från Kina, Taiwan före 1985 och de forna Öststaterna.

 

PRISSÄTTNING OCH BERÄKNING AV BELOPPET DU ERHÅLLER VID FÖRSÄLJNING
Vi värderar inga instrument per telefon eller mejl. Vi kan ge dig tips om vad ett lämpligt försäljningspris skulle kunna vara, men ett lägre pris gör förmodligen att instrumentet säljs snabbare och tvärtom. Vi kan aldrig garantera att ett instrument säljs inom en viss tid. Vi vill tjäna 30% när vi säljer instrument på förmedlingsuppdrag. Anledningen till att vi har valt att lägga oss på den nivån är flera:

  • Med våra generösa garantier kan vi få en hel del extra kostnader i efterhand.
  • Skillnaden mellan att sälja ditt instrument och något annat instrument i vårt lager ska inte vara stor.
  • Vi får ofta bättre betalt än vad du kan få om du säljer instrumentet på annons eftersom det är tryggare att köpa ett instrument hos oss.

Så här räknar du ut hur mycket du tjänar:

Försäljningspris i butik Du erhåller  Vår förtjänst*
0-30 000 kr 62.5 % 30% + moms
30 001 - 35 000 kr 68.75% 25% + moms
35 001 - 40 000 kr 75% 20% + moms
40 001 kr eller mer 81.25% 15% + moms
*Vid fösäljning betalar vi moms på vår förtjänst    

 

HUR FÅR JAG REDA PÅ ATT INSTRUMENTET ÄR SÅLT?
Om instrumentet inte lägre finns på vår begagnatlista på hemsidan är det sannolikt sålt. Får du plötsligt en summa pengar från oss på ditt konto är det ett annat tydligt tecken.

NÄR FÅR DU PENGARNA?
När instrumentet är sålt och vi har fått betalt för instrumentet betalas det överenskomna beloppet in på ditt konto. Eftersom vi erbjuder faktura som betalningsalternativ kan det ibland dröja upp 30 dagar från försäljning tills vi har fått in pengarna.