Fjordar, fjäll och stora vidder, 5-6/2

  • Typ av evenemang: Konsert
  • Tid: 19:00
  • Datum: 2020-02-06
  • Plats: Kronhuset, Göteborg

I konsertproduktionen Fjordar, fjäll och stora vidder får vi njuta av musik komponerad av nationalromantikerna Edvard Grieg och Wilhelm Peterson-Berger. Båda älskade naturen och deras musik tar ofta med lyssnaren på en inre resa med musik av vacker och storslagen karaktär. Inte sällan får man uppleva de stora vidderna och natursköna vyerna, därav titeln på denna konsert. Under ledning av dirigenten Jerker Johansson och i samarbete med Musikerutbildningen Vänersborg.

Jerker Johansson är i grunden slagverkare och intresserade sig tidigt även för dirigering, komposition och arrangering. Han har betytt väldigt mycket för utvecklingen av blåsmusik i Sverige och fortsätter sin produktiva resa med att nyfiket utforska både klanger och rytmer i sina kompositioner och arrangemang. Han verkar förutom som slagverkare i Göteborg Wind Orchestra även som gästdirigent vid orkestrar i hela Norden och är även en mycket eftertraktad pedagog. Under många år var han konstnärlig ledare och chefdirigent för Göteborg Wind Orchestra där han ligger bakom ett antal episka inspelningar som givits ut bland annat på skivbolaget Naxos.

I konserten medverkar även elever vid Musikerutbildningen Vänersborg (MUV) där eleverna förutom en gedigen grundläggande gymnasieutbildning fördjupar sig i musiken, både som instrumentalister och på ett bredare musikaliskt plan.

Extern länk Fjordar, fjäll och stora vidder, 5-6/2