Légère American Cut - Nu för sopran- och barytonsax

Visste du att American Cut för alt- och tenorsax är märkets mest populära modeller? Nu kommer de även för sopran- och barytonsax!
När Légère lanserade serien AMERICAN CUT för altsax och tenorsax år 2020 fullkomligt exploderade efterfrågan och modellen blev snabbt de bäst säljande saxofonrören i Légères sortiment. Inom några dagar blev företaget kontaktade av saxofonister från hela världen med frågor om när American Cut blir tillgänglig även för sopran- och barytonsax.

Varför är American Cut så populär?
Från första tonen upplever man hur röret svarar utan tvekan. Det är responsivt, "free-blowing" och laddat med karaktär. Tack vare sin totalt unik profil och hjärta (mitten av slipningen), en kortare och bredare "vamp, levererar röret utan ansträngning det sound och den spelkänsla som gjort American Cut så populärt. Genom att omfördela material från kanterna mot mitten av röret får röret en harmonisk balans mellan respons och kontroll. De ultra-tunna kanterna gör att röret kan vibrera ohämmat och ge ett klart lägre register och vibrerande altissimo.

Vilken typ av saxofonist ska välja American Cut?
Jazzmusiker från absoluta nybörjare till etablerade artister. Rörets extrema spelbarhet gör dock att saxofonister i alla musikgenrer älskar det, speciellt de som kände att Signaturserien inte matchade deras klangideal.  

Hårdheter
Légère erbjuder hårdheter i 1/4-steg. Ta hjälp av jämförelsetabellen (bild 2) för att hitta rätt hårdhet. 

Relaterade produkter