Meyer & Otto Link Connoisseur

Meyer & Otto Link Connoisseur

I samband med sitt 100-årsjubileum återlanserar tillverkaren J. J. Babbitt några av världens mest eftertraktade saxmunstycken under namnet "Connoisseur"

Inte kopior eller replikor

Många tillverkare har försökt att återskapa "The Holy Graal of saxophone mouthpieces". Dessa munstycken är tillverkade med samma maskiner och mallar och med samma ebonitblandning som originalen från jazzens guldålder. Varje munstycke får dessutom en sista touch för hand av fabrikens artisaner.

Otto Link Tone Edge Early Babbitt Connoisseur (Tenor)

Av det långa namnet syns bara bokstäverna "EB" stämplade på munstycket. Det här är samma tenormunstycke som J. J. Babbitt tillverkade under åren 1975-1979 och vars budskap spreds av artister som Stan Getz och Mark Colby med flera.

Detta tenormunstycke har fått idel lovord i tester och har betydligt mer projektion och fokuserad ton jämfört med dagens vanliga ebontimunstycken.

Meyer Bros. New York Connoisseur (Alt)

Detta är exakt samma munstycksmodell som Cannonball Adderly spelade på - man har till och med lagt till den mässingsring som Cannonball lät tillverka när han upptäckte en spricka i munstycket. 

J. J. Babbitt har för detta projekt arbetat tillsammans med leadsaxofonisten Mike Smith för att ge munstycket dess typiska varma ton med möjligheter till en kraftfull projektion om det skulle behövas.

Relaterade produkter